АктуалноБългарияЖивотЗабавлениеМоят стил

Как да създадем празнична атмосфера вкъщи?

Няколко лесни начина, с които да поканите коледния дух у дома

С все по-бързо отминаващите дни до Рождество Христово и дългият списък от задачи и подаръци, може да ви е трудно да отделите време за празнично веселие и създаване на коледна атмосфера у дома. Е, хубавата новина е, че вече ви споделихме кои са топ тенденциите за украса през 2019,  а днес ще разкрием и как да създадете уютна обстановка вкъщи, за да се насладите на зимния сезон.

Декорирайте всичко,което можете, с панделки

Това е изключително ефектен и сравнително евтин начин да украсите дома си. Завържете ги навсякъде, където ви хрумне – по облегалките на столовете, свещници, около стайните растения, или ги вплетете във венците. Можете още да ги използвате за гирлянди, да придържате с тях завесите, да навиете по парапета и какво ли още не… Панделките са много лесни за употреба и се съчетават с абсолютно всякаква схема за декорация. Що се отнася до цветовете, не е нужно да се придържате към червено и зелено. Изберете карета или флорални мотиви, които се връзват с темата за Коледа. Сребристо или златисто също е универсален вариант.

Когато си купувате нови панделки, подберете такива, които можете да развързвате и връзвате отново всяка година. Това ще спести пари в дългосрочен план и с времето ще си създадете богата колекция. Когато празниците свършат, развържете ги и съберете една върху друга, без да притискате прекалено. Изключително лесно е и да си ги направите сами.

Използвайте празнични сервизи през декември

За празничната маса погледнете в шкафовете си и извадете всякакви сервизи, чаши или чинии, които отговарят на коледната тема. В случай че нямате, това е отличен повод да се впуснете в пазаруване по магазините. Подберете си предпочитан мотив или цвят и така всяка година може да добавяте по нещо към сета си с прибори и посуда. Някои от артикулите дори са толкова красиви, че могат да бъдат използвани като декорация през цялото време, когато не сервирате в тях.

Загасете лампите

Подредете щедро количество свещи на масата за хранене. Дори и да не сте приготвили нещо специално, а да похапвате остатъци, на светлината на пламъка, храненето ви ще се превърне в специално изживяване. Когато става дума за осветление, добра идея е и да запалите огън в камината и да насърчавате семейството и приятелите си да се събират около нея всяка вечер. Дейности като четене, домашна работа, писане на коледни картички и дори кратка дрямка са чудесни около камината.

В банята можете също може да декорирате с коледни свещи върху мивката или около ваната. Отделете малко време, за да се отпуснете, накиснете в топлата вода и се насладете на прегръдката ѝ. Имайте предвид, че ако имате малки деца в дома си, е добре да внимавате със свещите на достъпни за тях места.

Използвайте коледни цветове

Внесете Коледата у дома с цветове и орнаменти. Разбира се, елхата е задължителна и само от вас зависи дали ще е естествена или изкуствена. За декорация още поставете гирлянди по парапети, над огледала и по вратите. Всякакви допълнителни детайли също са от значение и ще създадат впечатлението за празник и веселие.

Пуснете си коледна музика

Когато сте си вкъщи, пуснете компактдиск, радио или просто някой плейлист от Spotify и слушайте коледна музика. За още повече настроение, предлагаме да закачите няколко звънчета на входната врата и да се радвате на веселия им звън всеки път, когато дойде гост. Не пропускайте и традиционните коледни маратони по телевизията. Сега му е времето за класики като: Сам вкъщи, Ваканцията, Коледна история и какво ли още не.

Винаги имайте нещо сладко подръка

Пригответе си чаша горещ шоколад и празнични бисквитки и нека в дома ви да замирише на сладко и канела. Оставете си време просто да се сгушите на дивана в топло одеяло и с любима напитка да отморите, наслаждавайки се на светлините и украсата около вас. Няма по коледна атмосфера от тази, ухаеща на сладости.

Завладени ли сте вече от коледния дух и вие?

Източник: mallplovdiv

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина