АктуалноГрадътЗдравеНовиниПУЛС

Вторият заразен в Пловдив е лекар

Той не е на работа от 6 дни

Един от двамата заразени с COVID-19 в Пловдив е лекар. Това потвърди тази сутрин председателят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса генерал-майор Венцислав Мутафчийски по време на брифинг във ВМА.

Той уточни, че медикът не е на работа от 6 дни и е приемал пациенти на едно място.

„Установени са неговите контакти, в ход в момента е РЗИ.  Доколкото знам, е работил на едно място.“

Накрая на брифинга, в отговор на журналистически въпрос „какво се случва в болницата, в която е работил заразения лекар“ шефът на щаба каза, че лекарите в здравното заведение са уведомени и то работи, като всяка болница, която приема пациенти с вируса.

Припомняме, че вчера след обяд бе съобщено за двама заразени с коронавирус в Пловдив, като за лекаря само се каза, че е мъж „приходящ“ и ще бъде издирен. По-късно бе уточнено, че издирваният болен е открит и е поставен под домашна карантина.

Другият носител на вируса е настанен в Инфекциозна клиника към УМБАЛ „Св. Георги”. Той е 39-годишен мъж и се е прибрал от Англия преди броени дни. Постъпил е в клиниката на 13 март, петък. Пробата му е изпратена в Стара Загора в понеделник, 16 март.

И двамата пациенти са в стабилно състояние. Нито един от тях не се нужда е от кислород или извънредни медицински манипулации.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина