АктуалноГласовеГрадътИзбориМненияНовини

ВМРО иска предоставяне на информация за бъдещето на Бетонния мост

Общинският съветник Димчо Петров внася питане до Здравко Димитров

След предизборните обещания от различните политически сили обаче е време да се говори обективно и ясно по темата, заявяват от ВМРО

Вчерашната пресконференция в областната управа относно бетонния мост провокира ВМРО да отправи питане към кмета Здравко Димитров. Общинският съветник Димчо Петров иска да му бъде предоставена информация за бъдещето на пътното съоръжение.
Той подчертава, че вчерашните изявления на новият областен управител Дани Каназирева не са съдържали никаква нова информация, а се разбира само, че ще се настоява „нещата да се оправят“.

„ След предизборните обещания от различните политически сили обаче е време да се говори обективно и ясно по темата. Пловдивчани обаче се нуждаят от достоверна и актуална информация за бъдещето на това основно и необходимо пътно съоръжение. Аз, като човек, който живее и работи в Пловдив, а и ВМРО, като отговорна организация, истински се интересуваме от съдбата на пътното съоръжение осигуряващо връзката между районите „Южен“ и „Централен“. В тази връзка поставяме няколко изключително важни въпроса, на които желаем да получим бърз, точен, своевременен и еднозначен отговор”, подчертава съветникът Димчо Петров.

От ВМРО настояват пловдивчани да получат еднозначен отговор от кмета Димитров дали ще се демонтира Бетонният мост и ако това е така – преди или след изграждането на пробива под Централна жп гара ще се случи това?

Петров пита още:
„ Възможно ли е технически пробивът по Централна гара първо да се реализира, а след това да се говори за демонтиране на Бетонния мост? Премахването на пътната връзка необходимо условие ли е за изграждането на пробива под жп гарата? В качеството Ви вече на кмет на Пловдив наясно ли сте дали имате и какви са правомощията Ви, за да окажете влияние Бетонният мост да бъде запазен? Има ли дадено съгласие и подписана документация от страна на общинската администрация за премахването на Бетонния мост? Ако да, кога и при какви условия е станало това? Кой е подписал документите? Възнамерявате ли да организирате обществено и експертно обсъждане за съдбата на Бетонния мост и да се запознаете с възможностите за запазването му? Имате ли готовност да инициирате обсъждане на проблема с отговорни представители на Областна администрация Пловдив, Общински съвет – Пловдив, ДП „НКЖИ“, Министерство на транспорта и с всички останали заинтересовани страни, които следва да вземат отношение? Възнамерявате ли да браните интересите на живущите в район „Южен“ близо 85 000 жители, както и на тези, които ползват Бетонния мост като най-бързо и удобно съоръжение за придвижване? Ще осигури ли Община Пловдив средства за проектиране на ново пътно съоръжение, а след това и за неговото изграждане? Ще настоявате ли пред Министерски съвет на Република България да се отпуснат средства за реализацията на подобен обект? Ще се ангажирате ли да запознаете с казуса министър-председателя г-н Бойко Борисов и ще изкажете ли мнение за запазването на Бетонния мост?”.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Всички декларираха преди изборите, че са за чист електротранспорт.
    Да видим сега каква поръчка ще подготвят за автобусните линии – отново Щъркели, отново картелно да спечелят правилните фирми, отново оправдания за неслучващото се електронно таксуване

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина