Бариера и в Капана

Актуално Градът Новини

Още ограничения на движението в Квартала на творческите индустрии  

Бариера при кръстовището на улиците “Алцеко” и “Железарска” в Капана е заложена в новия Генерален план за движение на град Пловдив, който престои да бъде разгледан от Експертния съвет по устройство на територията тази сряда.

Новото ограничаване на движението в Квартала на творческите индустрии  анонсира кметът Иван Тотев, определяйки го като едно от „интересните решения в новия план“. Мотивът за това ограничение е да може вече Зелената зона да се използва като такава.

„В момента има създадена регулация, но нарушенията са постоянни. Постоянно се пишат фишове, слагат се скоби. Особено в момент, в които не може да има голям контрол, а именно вечерни часове, след 23 часа, петък, събота и неделя, много често виждаме паркирани коли, включително и в пешеходните зони в Капана.

Разбира се, живеещите, работещите и тези, които зареждат обекти, ще може да ползват улиците по специалните правила на Община Пловдив, но всички тези навлеци, които виждаме от другите градове петък и събота , създават огромен хаос в зоната,“ коментира кметът Тотев.

Споделете ни във:

2 коментара за “Бариера и в Капана

  1. Боли го кмета за Капана. Двете бариери сигурно ще излезнат колкото Зоологичеката градина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.