ЖивотНовини

Котето Пуки обитава Генералното консулство на България в Ню Йорк

Котаракът Пуки обитава Генералното консулство на България в Ню Йорк. Той е осиновен от приют в американския град през 2015 г. (ASPCA Adoption Center in NYC), информират за БТА от дипломатическото ни представителство в американския град.

„Беше на два месеца. Там го бяха нарекли Ulysses – римското име за героя от древната гръцка литература Одисей, както и първото име на 18-ия президент на САЩ Ulysses Grant. Семейството, без изричен сантимент към древногръцката литература и американската история от 19 век, избра единодушно името „Пуки“ (от „пуканка“ – поради пухкавата козина на котето)“, разказва за рубриката БГ Свят генералният ни консул в Ню Йорк Ангел Ангелов.

Идеята на семейството на дипломата е четиригодишното им дете да расте заедно с животното.

„Химията се получи и запази и до днес. Появата на второто ни дете създаде видим смут в Пуки, който ревнуваше и при първа възможност се настаняваше в кошарата на бебето и на няколко пъти го удряше с лапа. Малката пък имаше неустоимо желание да му хапе опашката. Отношенията вече са улегнали и Пуки се радва на голяма почит в семейството“, споделя консулът.

През 2020 г. Пуки пътува със семейството за България и не приема добре дългите полети и прикачването в Истанбул. Бързо се адаптира в София, но две години по-късно отново е „пакетиран“ и полита обратно към Америка.

„Първите дни обратно в Ню Йорк бяха стресиращи и той препълзяваше из апартамента в сградата на Генералното консулство, но до седмица доби самочувствие и вече уверено обикаля из работните кабинети на българските дипломати“, уточнява Ангел Ангелов.

Въпреки интереса си, Пуки не се престрашава да се покаже на гласоподавателите по време на изборите на 2 октомври.

Снимки: БТА

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина