ЖивотЗабавлениеНовини

Фентъзи футбол – защо той става толкова популярен у нас?

Светът на професионалния футбол е успял да издигне спорта до един от най-гледаните и същевременно най-скъпите. Не е необходимо да говорим за средства и ресурси във всеки отбор, но пък с малко повече внимание към похарчените средства през зимния трансферен прозорец – наброяващи няколкостотин милиона евро – веднага забелязваме, че това е една доста сериозна машина за милиони, като точно толкова са и зрителите.

Замисляли ли сте се колко е трудно да притежавате футболен отбор? Все пак някои от собствениците са доста крупни и известни бизнесмени. Челси продължава да е собственост на Роман Абрамович, ПСЖ се сдоби с един особено могъщ спонсор и всичко това ни показва, че ако някога решим да стигнем до тази стъпка, банковата ни сметка трябва да разполага с милиарди. Да не говорим, че тогава ще имаме нужда от мениджър, който да избира играчи, да оправдава инвестиции и още много други. Със сигурност не е лесно за обикновения човек да навлезе в професионалната сфера, но във фентъзи футбола може да бъде следващия духовен наследник на Юрген Клоп.

Какво точно представлява тази дисциплина и защо става толкова популярна у нас. Подозираме, че в един момент, няма спортен запалянко, който да не е заявил, че ще вземе по-добрите решения от треньора в любимия тим. Фентъзи футболът е тук, за да провери вашето твърдение. Като за начало е необходимо да влезете в сайта на PalmsBet и да запознаете с основните правила на тази дисциплина.

Фентъзи футболът ни позволява да бъдем собственик и мениджър на даден отбор. Пред нас се предоставя възможността да изберем всеки един картотекиран играч от първенството и да сглобим наш хибриден отбор, като имаме честта дори да го кръстим по свой избор. Закупуването на играчи става с виртуална валута. Създаденият наш отбор може да се състезава в един мач, кръг или цяло първенство. Всеки запалянко може да бъде мениджър на свой отбор, но това  идва с някои основни правила.

Нека отбележим, че операторът предоставя възможност да направим фентъзи тима с английски футболисти или с родни, като не се допуска комбинация от двете. Изборът на играчи е между 5 и 15 души. Мнозина са се опитвали да копират оригиналния първи отбор в класирането и с него да се състезават, но във фентъзи отборите ще забележим, че ограниченията са до трима от тим, следователно познанията тук са по-ценни от злато.

Веднъж след като отборът бъде събран, дори и много да искаме, няма да се събере и да изиграе срещата си на най-близкия стадион. Тук заработва така наречената точкова система. Фентъзи отборът има актив и благодарение на него ще може да се нарежда в класирането на лигата, като колкото повече точки има даден отбор, толкова по-бързо се доближава до челните позиции. Точки се дават за точно попадение във вратата, активността на играча и още много други. Предоставени са най-различни сценарии и системата автоматично определя актива на играча. Има и моменти, при пропуски, фалове и картони да се вадят точки, следователно на финала разполагаме с добра и реалистична симулация.

В тази секция не играем срещу букмейкъра, а срещу други играчи,  следователно надпреварата става по-интересна и социална, което беше едно от основните желания на клиентите през последните години. Както се досещаме, тук също имаме шансове да инкасираме печалба, ако сме на върха, както се случва на истинските мениджъри – ако отборът има резултати и спечели първенството, то идват и премиите.

Защо това предложение стана толкова популярно? Отговорът се крие в свободата и възможността за забавление, както и личният избор и независимостта при правенето на селекция. Определено препоръчваме тази алтернатива, която тепърва ще се налага.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина