БългарияЕвалаЖивотЗабавлениеНовини

Екипът на ДГ „Малкият принц“ с благотворителна инициатива за децата от Детската онкохематология

В навечерието на най-светлия празник Рождество Христово екипът на ДГ „Малкият принц“ зарадва с играчки и лакомства децата от Детската онкохематология към УМБАЛ „Свети Георги“.

Малчуганите от всички групи в детското заведение, с вълнение и огромно желание, се включиха в благотворителната инициатива и изработиха прекрасни коледни картички с искрени пожелания в тях.

От детската градина се свързаха със Златина Стайкова, председател на Сдружение „Образование и здраве“, което отговаря за образователния процес и психологическата подкрепа на децата в Детската онкохематология. От Сдружението обясниха, че винаги изпитват недостиг на пособия, необходими за учебния процес.

Затова служителите на ДГ „Малкият принц“ събраха средства и закупиха тетрадки, моливи, боички, книжки за оцветяване и други дидактични материали. За доставката на коледните сладкиши се погрижиха част от родителите на децата в детското заведение.

В знак на благодарност малките пациенти подариха на екипа на ДГ „Малкият принц“ картичка, на която с красив детски почерк бе написано „Благодаря!“.

„Възхитена съм от сърцатите лекари и медицински сестри, както и от учителите от сдружение „Образование и здраве“ – всички те се грижат за малчуганите по време на престоя им в отделението. Смятам че, с подобни инициативи възпитаваме децата ни в съпричастност, толерантност и подкрепа към ближния, както и да се стремят да правят повече добри дела“, посочи директорът на ДГ „Малкият принц“ Анелия Божанова.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина