ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Градът

Камери следят нарушителите по „Отец Паисий“

Новата организация на движението влиза в сила от идната седмица

Бариера за контролиран достъп в едната отсечка, подвижни колчета за обслужващи автомобили и еднопосочно движение, това предвиждат промените в новата организация на движение по основно ремонтираната централна улица „Отец Паисий“. Те бяха одобрени на заседание на ЕСУТ и миналата сряда – 20 юни. От началото на тази седмица по цялото й продължение има няколко „зебри” с надписи  надписи „Погледни” от двете страни. По цялото протежение на разширените тротоари са монтирани антипаркинг колчета. Остава само да бъде дооборудвана бариерата за влизане в участъка от „Патриарх Евтимий” до тупика на хотел „Одеон”. Влизането там ще става само с чип карти.

Именно на това място днес са монтирани три видеокамери, които в реално време ще следят потока и в трите посоки на „Т“-образното кръстовище.

От общината планират, ако този опит с контрол на достъпа до тази част от „Отец Паисий” се окаже успешен, да го приложат и в Капана.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Антипаркинг колчетата, така обичани в страните, където никой не спазва реда, всъщност стесняват тротоарите с половин метър. Така разширените тротоари на Отец Паисий на практика си останаха както преди, но пък се стесни платното. Колите вече ще спират по дължина, тоест губят се паркоместа. Глупаво и напълно в стила на кметските ремонти.

  2. Общината да каже в сайта си кога,къде и при какви условия ще се раздават чип картите на живущите след бариерата,които имат двор и гараж или едно от двете.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина