ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътНовини

Над 900 автомобила са регистрирани за седмица в Пловдивско

По данни на сектор „Пътна полиция“ продължава да се наблюдава тенденция за увеличение на моторните превозни средства, които се регистрират в Пловдивска област. Според статистиката, за времето от 30 септември до 6 октомври, служителите са обработили документите за 671 новорегистрирани автомобила, които до момента са нямали българска регистрация, а още 268 са били зачислени от други регион. Като част от административните услуги по това направление са и снетите от отчет 320 МПС поради желание на собствениците им да ги бракуват.

За същия период в сектора са приети 368 заявления за издаване на свидетелства за правоуправление, 43 от които на водачи с първоначално придобита правоспособност.

По линия на пътния контрол през седмицата са отработени 30 пътни произшествия с материални щети и 11, при които са пострадали 15 участници, а един е загинал. За констатирани нарушения на правилата за движение са съставени 587 акта и 2935 глоби с фиш, заловени са 14 неправоспособни водачи, 9 под въздействие на алкохол и 8 – на наркотични вещества.

Данните за пътнотранспортната обстановка и резултатите от контролната и административната дейност на служителите от сектор „Пътна полиция“ бяха оповестени на брифинг днес от инспектор Стоян Войводов. Заедно с това той представи и информация за насочеността на превантивната специализираната операция, която се провежда тази седмица по линия на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL:

За времето от 7 до 13 октомври е в ход координирана полицейска операция „Focus on the Road“ с акцент върху ограничаване влиянието на разсейването при водачите на МПС при използването на смартфон или вградените в автомобилите електронни системи по време на движение. Засилените проверки ще имат за цел спазване на правилата за използване на мобилни електронни устройства при шофиране. Също така служителите ще следят и за използването на обезопасителни колани в автомобилите, защитни каски от водачите и пътниците на мотоциклети, както и на детски обезопасителни системи при превозване на деца.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина