ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Градът

Столипиновци под светлините на прожекторите

Младежи от квартала разработват проект за фестивала LUMMIX, представят го тази събота
 

Столипиновци влизат под светлините на прожекторите този уикенд с фестивала LUMMIX. Събитието, което  представя творчески проекти, създадени със светлина, тази година ще се състои в рамките на един ден, на 28 октомври, събота, в района на квартал Столипиново, с тема „Под светлините на прожекторите“. В продължение на две седмици младежи от квартала работят под ръководството на професионалисти, за да създадат съвместна светлинна арт инсталация, която ще представят в публичния ден от програмата на ул. Ландос 81. Инсталацията ще бъде представена на посетителите, умело интегрирана, в атмосферата на всеобщ празник, съчетаващ музика, танци, светлина.





Участници в LUMMIX тази година са  Лолита Артюхова, Джанет Чавдарова, Минчо Христов, Асен Карагьозов, Васко Карагьозов, Силва Ковачев, Румян Карагьозов, Красимир Христов, Борис Христов, Георги Кочев, Артин Стоянов и др. Художници обучители в Работилница светлинни инсталации са Севдалина Кочевска, Емил Миразчиев, а хореограф обучител в Работилница за танци е Лолита Артюхова.

Проектът е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.



LUMMIX е проект на Сдружение “Изкуство днес” в партньорство с Общинска фондация „Пловдив 2019“ и Гьоте-институт България.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина