ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Градът

Пловдивските огнеборци изпращат Тошко Топлев

Колегата им не успя да пребори левкемията

Пожарната под тепетата загуби един от и без това малкото огнеборци, които има…

Тодор Топлев спря да дава дежурства с колегите си от Първа служба през януари 2016-а година, след като изненадващо чу диагнозата левкемия.

Тогава пожарникарите от Регионалната дирекция в Пловдив се обърнаха с апел към всеки, който иска и може да ги подкрепи в кампанията им по набиране на средства за лечение на техния колега. Мъжете направиха поредица от инициативи, за да подпомогнат огнебореца с над 25-годишен стаж в борбата му срещу болестта.

„Години наред е спасявал хора, помагал е и никога не го е правил с мисълта, че един ден и той ще се моли за своя живот,“ коментираха колегите му със сълзи на очи. 

Тошко е спасил десетки човешки животи и стотици хорски домове. Той бе дългогодишен началник смяна в Първа районна противопожарна служба. Семеен с две деца. Награждаван е многократно за работата си и бе отличен спортист.

„В огъня човек влиза подготвен, добре екипиран и знае къде отива, а тук нещата идват изведнъж и не си подготвен”, разказваше Топлев.  

Той се отиде от дежурствата и пожарите на 15 август – денят на Успението на Божията майка, съобщиха колегите му от Първа служба. Казват, че в такива дни Бог прибира достойните.

Пловдивските огнеборци ще изпратят колегата си Тодор Топлев на 16 април, сряда, от 13,45 часа в Централния траурен парк на града.

Редакцията на Под тепето изказва искрени съболезнования на семейството, близките и колегите му.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина