ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътИзбориНовини

Костадин Димитров води с над 18% пред Ивайло Старибратов

Костадин Димитров от ГЕРБ има над два пъти повече гласове от втория Ивайло Старибратов от „Продължаваме промяната – Демократична България“, но балотаж със сигурност ще има. Това показват данните при 45% обработени протоколи към понеделник сутрин.

Димитров има подкрепата на 33,6% от гласувалите пловдивчани, докато Старибратов – 15,8%. Данните все още се обработват и макар това да са реални данни от изборните секции са възможни малки промени – но основната структура едва ли ще се промени с обработката на всички секционни комисии.

Твърдо на трето място остава кандидатът на „Съединени за Пловдив“ Славчо Атанасов с 13%. Много близо са останалите кандидати, където е вероятно да има размествания. Четвъртото място за момента е при Ангел Георгиев от „Възраждане“ с 6,42%, пред Савина Петкова от „Българска прогресивна линия“ с 6,10%. Кандидатът на „Браво, Пловдив“ е една от изненадите, чиито висок резултат не бе уловен от екзитполовете. Подобна е ситуацията и с шестото място – на ДПС и Красимир Асенов, който получава точно 6%.

Чак на седмо място е кандидатът на БСП Костадин Палазов с 4,74%, а малко зад него е и този на Има такъв народ Станислав Балабанов с 4,5%.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Екзит половете даваха около 22% на Старибратов, а при броенето от ЦИК излизат 16%. При гербаджията процентите си отговарят… Правете си сметка за каква сеч на бюлетини за ППДБ е ставало по комисиите. Ето затова беше организирано цялото активно мероприятие с отмяната на машинния вот от Боко и Шиши. За да победи на балотажа, Старибратов ще трябва да събере с 10% повече вот от гербаджията, иначе гори. Такава е ситуацията в завладяната ни държава.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина