ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Градът

Млечната кухня в „Северен“ била най-вкусна

Ема вече няма право на детска кухня, наред е по-малката и сестричка

Йоан и Симеон бяха сред първите клиенти на новата деска кухня

Жители на „Централен“ звънели на кмета Ралев да идват за детска храна в неговия район

Майки прерязаха лентата на нов пункт към детска кухня “Слънчеви усмивки”

Две млади майки, жителки на район „Северен“, влязоха  в ролята на управляващи днес и въоръжени с ножици, прерязаха трикольорната лента за откриването на нов пункт за раздаване на храна. Реновирано е общинско помещение, в което е била настанена някога районната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни. То се намира на ул. “Ян Хус” № 7 и е филиал към детска млечна кухня “Слънчеви усмивки”.

Основният ремонт и оборудването отговарят изцяло на хигиенните изисквания на РЗИ. Стойността им възлиза на 10 хил.лв.,  разказа кметът на район “Северен” инж. Ральо Ралев.

Пунктът за раздаване на храна ще замени стария, намиращ се на ул. “Пантелей Генов” в непосредствена близост до новоизградения. Предишното старо помещение било на лоша локация, нямало възможности за паркиране, а от сграда се ронела мазилка, разказа Ралев.

По думите му, храната която от години се приготвяла в детска кухня “Слънчеви усмивки” с адрес бул. “Марица” № 51 е най-добрата в града. За да подкрепи думите си райкметът разказа, че често му звънят майки от „Централен“, които искали да запишат малчуганите си в „Северен“. Кухнята в района е втората в града по брой на обслужвани месечно деца – повече от 400. Само в „Южен“ бройката е по-голяма, издаде Ральо Ралев.

Младите родители споделиха, че са доволни. Приготвят разнообразна храна за деца от 10 месеца до тригодишна възраст и няма нито едно оплакване, разказаха те.

Храната от детската кухня в „Северен“ се раздава в 3 пункта на територията на района, един от които е този на ул. “Ян Хус” № 7. От администрацията на района припомнят, че в началото на тази година се изгради чисто нов пункт за раздаване на храна на ул. “Ален мак” № 4. Т.е. в рамките на няколко месеца се подновиха две от помещенията, които се ползват за разливане.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина