ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
БизнесБългарияНовини

Държавата отпусна 800 000 лева за инфраструктура в Асеновград

Държавата отпуска 800 хиляди лева за ключова инфраструктура в Асеновград с решение на Министерският съвет. Средствата са предвидени за изграждане на улица до ново предприятие за ски в Северната индустриална зона, в едно с водопровод, канализация и връзка с ул. „Индустриална“. Инфраструктурата се изгражда във връзка с изпълнението на сертифицирания по ЗНИ инвестиционен проект на „Амер Спортс България“ ЕООД. Инвестицията по проекта е в размер на 10.7 млн. лв. В периода на осъществяване на инвестиционния проект и като резултат от него ще бъдат разкрити 125 нови работни места.

Общината предвижда проект, в който градският транспорт ще има достъп до промишлена зона „Север“. Това ще даде възможност на служителите на заводите в района да използват градския транспорт, ще спомогне и за намаляване на вредните емисии. Градският транспорт е от ключово значение за функционирането и развитието на промишлените зони.

Новоизградената довеждаща техническа инфраструктура ще обслужва и други ползватели, които досега са нямали изградена пътна и водопроводна мрежа. Това са имоти с номера: 00702.506.152 – урбанизирана територия; 00702.506.55 – урбанизирана територия, общинска собственост; 00702.506.57 – урбанизирана територия. Ползватели на инфраструктурата след нейното въвеждане в експлоатация ще бъдат следните дружества: „Амер Спортс България“ ЕООД, „Калцид“ АД, „Комексмаш – Васил Пиринков“ ЕООД, „Илиев Плат“ „Нови текстил“ ООД, „Виктория инвестмънт – ВИП“ ЕООД и всички други бъдещи ползватели.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина