ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Градът

Благотворителен великденски базар нареди масичките си пред Общината

Събраните средства ще покрият летните лагери на децата от ЦНСТ „Майка Тереза“

Паулина Гегова

Великденските празници са време в което не само получаваме, но и даваме. Именно дарът на съпричастието и помощта са в основата на този светъл период, в който осъзнаваме, че добрината и топлината между хората е от екзистенциално значение за нашето развитие и мироглед като личност.

Именно затова от Център за настаняване от семеен тип „Майка Тереза“ организираха през изминалите дни благотворителен базар около фонтана пред Общината, в помощ на децата от центъра.

Със събраните средства ще се платят летните лагери на малчуганите от центъра през месеците юли и август.

Днес е последният ден, в който може да посетите базара. На него ще видите ръчно изработени предмети от доброволците на Фондация „Движение на българските майки“. Чаши, картини, изкуствени цветя във формата на великденски яйца, украшения, изрисувани бутилки и още много цветни изработки грабват окото на минувачите.

Център за настаняване от семеен тип „Майка Тереза” е социална услуга от резидентен тип, която предоставя жизнена среда, близка до семейната, с цел пълноценното израстване и развитие на деца, лишени от родителска грижа, за които към момента на настаняване в него са изчерпани възможностите за връщане в биологичното семейство, настаняване при близки и роднини или приемно семейство.

Доброволците от Фондация „Движение на българските майки“ знаят колко е важна подкрепата на деца в неравностойно положение, точно затова и средствата ще отидат не за друго, а за летен лагер, за да може те да се почувстват едно цяло, извън материалната бариера, наслаждавайки се най-вече на емоционалното преживяване.

Въпреки че базарът приключва днес в 19:00 часа, доброволците ще продължават да набират помощи на банковата сметка на ЦНСТ. Който иска да дари средства и усмивка на децата може да го направи на IBAN: BG66IORT73753102009800, с банков код: IORTBGSF

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина