ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътСпорт

Дълъг футболен уикенд очаква Пловдив

Два големи мача предстоят този уикенд в Пловдив – на Ботев и Локомотив. Вторият двубой на новооткрития стадион „Христо Ботев“ ще се проведе довечера от 20:15 минути, в който „канарчетата“ посрещат Лудогорец. Мачът е седмица след откриването на ремонтирания „Колеж“ срещу Левски пред препълнени трибуни.

Двубоят с Лудогорец довечера отново ще е при завидна за повечето български клубове атмосфера. Стадионът този път няма да е пълен до краен предел, както с Левски, но се очаква да има около 12 000 души. Само до обяд в неделя бяха продадени близо 11 000 билета, като продажбите продължават. Мачът ще е особено емоционален и за Тодор Неделев, който изненадващо напусна „канарчетата“ преди няколко месеца и ще се завърне на Колежа, но като част от Лудогорец.

В понеделник пък предстои и дерби мач между Локомотив Пловдив и Левски. „Черно-белите“ се борят за място в топ 6, но и седмата позиция ще е изгодна за тях. При равен или загуба те ще останат 7-и, което ще им даде по-лесен достъп до баражите за евротурнирите. Очаква се стадионът, който е със значително намален капацитет поради ремонтите на трибуна „Спортклуб“ и Южната трибуна. Феновете на Левски ще бъдат настанен в клетка в част от Централната трибуна, а черно-белите привърженици ще изпълнят обновената наскоро модерна Трибуна „Бесика“.

Любопитното е, че ако Локомотив останат на седмо място, още след седмица по програма ще има пловдивско дерби – Локо – Ботев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина