ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Градът

ПУ връчва почетно звание на световноизвестния математик проф. Рави Агарвал

На тържествена церемония утре, 15 март, ректорът на ПУ „Паисй Хилендарски“ ще връчи почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на изтъкнатия и световноизвестен математик проф. Рави Агарвал. Това обяви деканът на Факултета по математика и информатика проф. д-р Антон Илиев.
 
Присъждането на почетното звание е по повод 70-годишния юбилей на проф. Агарвал, както и като признание за изключителния му принос в развитието на математиката и нейните приложения, обясни проф. Илиев.
 
Проф. Рави Агарвал е ръководител на катедра в Университета A&M в Тексас, САЩ. Той е главен редактор на 4 списания с импакт фактор и член на редакционните колегии на 40 научни списания с международна редакционна колегия. Автор е на 39 монографии в областта на математиката, публикувал е над 1400 научни статии, които са цитирани над 35 000 пъти според Google Scholar.

Проф. Агарвал има редица съвместни проекти и постигнати резултати с преподаватели от Факултета по математика и информатика на ПУ „Паисий Хилендарски“, бил е и гост-лектор в Пловдивската алма матер.

Церемонията по връчване на почетното звание на проф. Рави Агарвал ще се състои утре, 15 март, от 16:00 часа в 6-а аудитория на Ректората на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, ул. „Цар Асен“ №24.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина