ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Градът

Студенти дискутират войната по пътищата

Войната по пътищата набира все по-голяма скорост, а животите, които биват отнети по време на катастрофи стават все повече. По този повод, за първи път у нас студенти решиха да подемат инициативата и да дискутират проблемите на безопасността по пътищата. 

 Идеята е да направим движението по пътищата на България по-спокойно, с по-малко жертви и ранени, да се спрат масовите нарушения, които имат ужасяващи последици,  обясниха студенти. Специално е избрана и датата на форума – 27 април, в навечерието на голямото пътуване в почивните дни около Великден и Гергьовден, когато животът и здравето  на стотици хиляди  българи ще зависят от спазването на правилата за движение.

В програмата са включени презентации за опасностите, които застрашават не само шофьорите на леки коли, а и велосипедистите, мотористите, незрящите и други участници в движението. Ще има лекции от психолог и лекар за травмите при катастрофи, както и филм, заснет от Асоциацията.

Инициативата е на студентите от специалност „Бизнес мениджмънт“ в  Европейското висше училище по икономика и мениджмънт (ЕВУИМ). Тя се реализира с подкрепата на Община Пловдив, Пътна полиция и Българска асоциация на пострадали при катастрофи.

Срещата ще се проведе от 9.30 ч. в зала №1 на Европейското висше училище по икономика и мениджмънт, Пловдив, ул. „Задруга“ №18. На участниците ще бъдат издадени сертификати.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина