ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Градът

Повдигат рисковите пешеходни пътеки в града

Рисковите пешеходни пътеки в града ще бъдат повдигнати, за да се намали до минимум възможностите за инциденти. Стъпки в тази посока ще бъдат предприети още тази седмица, когато се очаква кметът Иван Тотев и новият директор на пловдивската полиция Христо Разсолков да проведат работна среща и да избистрят детайлите. Причината за тези мерки е предната позиция, в която Пловдив се намира в класацията на градовете с най-много тежки катастрофи, пострадали и загинали в тях. Ще продължим да осветяваме пешеходните пътеки, но и ще повдигаме някои от тях. Трябва да намерим баланса, тъй като не можем да повдигнем всички пътеки. Но в рисковите участъци това ще бъде направено, защото нямаме намерение да толерираме високите скорости. Кои ще са местата, на които ще вдигнем зебрите, ще се реши в работна група, в която ще участва администрацията, полицията и превозвачите, обясни кметът.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. И.Т. пак си е чесал езика. Да иде до Бургас да види как са маркирани пътеките, къде се поставят гърбици и как хората спират на пешеходна пътека.
    Всичко друго са глупости на търкалета (кръгови) 🙂

  2. Тъпо е това. Заради някои простаци зега всички ще се друсат и ще разбиват колите си. В Щатите няма гърбици и никой не налита да гази пешеходците на пътеката, а съм гледал в Индия и Китай са гърбица до гърбица.

  3. Гърбица се поставя пред пеш. пътека и идеята е, ако има някой забравил или невидял, да го раздруса и ако случайно има пешеходец да спре или намали. Гърбицата е превантивна мярка! В София има много малоумници – управляващи и кой е виновен за простотията по улиците – няма да си каже.
    Не позволявайте подобни безобразия под тепетата !

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина