ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Стартира областното състезание по пожароприложен спорт

Областният управител на Пловдив област Йордан Иванов откри областното състезание по пожароприложен спорт. Губернаторът отправи поздрав към най-добрите отбори, успели да стигнат до този кръг, и благодари на огнеборците за отдадеността и смелостта.

„Отдаденост, гордост, сърцатост, смелост, порив и компетентност. Мисля, че да си пожарникар обединява всички тези качества и тази професия е преди всичко призвание. Призвание за хората, избрали този път за себе си. Всяка професия изправя хората пред предизвикателства, но малцина сте тези, които сте готови да се изправите очи в очи със стихията на огъня в името на живота. Единственото, което мога да ви кажа е – „Благодаря“. Благодаря ви за силата, професионализма и отдадеността. Благодаря за геройствата, които вършите всеки ден, в обичайната си работа.“, каза областният управител.

Днес пожарникари от 11 районни служби показват своите умения за бързина, ловкост, издръжливост и работа в екип. Най-добрият отбор, спечелил състезанието, ще участва в републиканското първенство, което ще се проведе в края на месеца в град Пловдив.

Областният управител пожела успех на всички огнеборци и подчерта, че с вълнение очаква националното състезание.

„Събития като днешното винаги са зрелищни и емоционални. Щастлив съм от възможността да присъствам. Пожелавам  успех на всички участници. Вярвам, че в края на този месец, на републиканското състезание, ще имаме още поводи за гордост. Отново пожелавам успех“, завърши той.

На събитието присъстваха зам.-кметът по „Обществен ред и сигурност“ на Община Пловдив Йордан Ставрев, кметът на район „Западен“ Димитър Колев, директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Георги Мангараков и специалистът по бедствия в Български червен кръст – Пловдив Стефан Тропчев.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина