ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГласовеМненияНовини

Организират протест под надслов „Не на полицейския произвол”

И днес се организира градски протест, като този под той ще е под надслов „Не на полицейския произвол”. Участниците във вчерашното шествие ще отговорят на вчерашното разваляне на палатковия лагер пред панаира с демонстрация пред кметството. Тя ще започне точно в 19ч. Протестиращите вероятно ще скандират и пред дирекцията на полицията. Те заявяват, че барикадата в подхода към панаирния мост е била премахната насилствено. Събитието се организира във Фейсбук, като негов домакин е потребител с профил „ Неполиткоректна Майна”.

Ето и текста към събитието в социалната мрежа:

Снощи в Пловдив полицията насилствено премахна палатковия лагер на моста на панаира.

Само и единствено в Пловдив това се случи, въпреки изричното уверение на премиера Борисов, че палатковите лагери няма да бъдат пипани. В останалата част от страната това не се случи. ЗАЩО САМО В ПЛОВДИВ?!

Мирно протестиращи бяха влачени и дърпани.

Полицията използва физическа сила и срещу жени.

Полицията обиждаше протестиращите.

Превърна се в практика внедрени цивилни полицаи под прикритие да присъстват сред протестиращите.

Полицията демонстративно заснемаше протестиращите и то с няколко камери с цел евентуална репресия. Никъде другаде в страната това не се случва!

От цяла България това се случва само в Пловдив. С какво Пловдивчани го заслужихме, след като всички изминали протести бяха мирни?!

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина