БългарияВластНовини

Бойко Рашков поема Комисията за службите

Отказът на ГЕРБ да изпълни поети ангажименти за реформи на службите за сигурност са причина за оставката на Атанас Атанасов като председател на ресорната комисия, пише БНР. Това коментира съпартиецът му Йордан Иванов.

От думите му стана ясно, че ПП-ДБ няма да загуби председателското място, то ще бъде поето от бившия вътрешен министър Бойко Рашков:

„Днес Атанас Атанасов, съпредседател на нашата група, подава оставка като председател на Комисията за контрол на службите, защото от ГЕРБ и Бойко Борисов бе поет ангажимент за тяхната реформа, който бе оттеглен.

Това за нас е проблем, защото обещанията се дават, за да се спазват. Чрез тези си действия ГЕРБ оставят управлението на службите в ръцете на президента Румен Радев. Оттук на сетне контрол, председателството върху върху тази комисия ще поеме Бойко Рашков“.

На въпрос дали това не е опасно за единството на управляващото мнозинство, Иванов отговори:

„Това е знак, че обещанията трябва да бъдат спазвани. Обещания, ангажименти, както искате ги наречете. За нас това е проблем, защото сме в това Народно събрание, в това мнозинство, за да реформираме“.

Комисията за контрол над службите за сигурност и над прилагането и използването специални разузнавателни средства е единствената постоянна комисия, чието председателство се променя всяка пленарна сесия от представители на различни парламентарни групи.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина