ЗдравеПУЛС

Лекарите в УМБАЛ „Свети Георги“ са в пълна готовност за приемат пострадалите при взрива в Анево

Лекарите в Университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив са в пълна готовност да приемат пострадалите днес при взира на полигона на ВМЗ-Сопот в село Анево. Приведен в изпълнение е планът за действие при кризисни ситуации, създаден е кризизен щаб под ръководството на изпълнителния директор проф. д-р Карен Джамбазов, съобщиха от здравното заведение. В щаба участват: проф. Ангел Учиков, проф. д-р Чавдар Стефанов, проф. Янко Илиев, доц. д-р Златин Киряков, д-р Кирил Атлиев, д-р Румен Бацелов и икономическият директор на болницата Момчил Мавров, добавиха оттам.

Екипите за действие по време на кризисна ситуация са на територията на лечебното заведение и са в пълна готовност да предприемат всички действия по оказване на неотложна помощ на пострадалите. Осигурен е и „коридор“ за линейките от мястото на произшествието до портала  на „Спешна помощ“ в УМБАЛ „Свети Георги“.

Действията са предприети със съдействоите на директора на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Пламен Узунов. За безпрепятственото преминаване на линейките районът около болницата е отцепен от служители на Второ районо управление на МВР-Пловдив и ведомствената охрана.

До момента в Спешно отделение на УМБАЛ „Свети Георги“ е приет един пациент с американско гражданство в много тежко състояние. Той е с липсваща дясна длан, множество разкъсни рани по хода на дясната мишница и предмишница, фрактура на черепа, пневмоторакс в дясна гръдна половина, наранявания по корема и лявото бедро и разкъсни рани по лявата ръка.

До минути в Спешното отделение се чака да бъде приведен и втори пострал от взрива на полигона на ВМЗ-Сопот в село Анево.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина