ЗдравеПУЛС

43-годишна жена роди близнаци по естествен път

Това е второ раждане за Красимира, която бе приета в Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ „Свети Георги“

43-годишната Красимира роди по естествен път близнаци в Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. Тя бе приета в болницата със 7 сантиметра разкритие, но без контракции и каквито и да е други признаци за започналото раждане. За по-малко от два часа на бял свят се появяват двете момиченца – едното с тегло от 2,850 кг., а другото – 3,030 кг., съобщиха от здравното заведение.

Раждането е протекло нормално под ръководството на д-р Тодор Стаменов в екип с акушерките: Марияна Димитрова и Петя Йорданова. Грижите за близначките се поемат от неонатолога д-р Софка Славова.

Красимира ражда първото си дете на 40 години също по естествен път, и още тогава започва да мисли за второ, разказва тя. Майката твърди, че близначките се появяват в резултат на спонтанна бременност, т.е. не е инвитро, и добавя, че никога не си е и помисляла да ражда секцио.

Тя, както и двете момиченца, се чувстват отлично, благодарение на грижите на лекарите в Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина