Новини

Поне 45 събития част от тазгодишния MOVE Week

Най-активната седмица в Европа завладява България за тринадесети път. MOVE Week – Седмица на физическата активност и спорта ще  обедини малки и големи населени места около нуждата от повече движение по време.  Над 45 са вече регистрираните събития в страната, а сред организаторите са учебни заведения, спортни клубове и асоциации и общини, които ще станат част от най-активната седмица в Европа и ще дадат възможност на малки и големи да опитат различни видове спорт и физическа активност (походи, танци, йога, бойни изкуства, фитнес тренировки и т.н.). Активната седмица ще се проведе в периода 27 май- 2 юни, а националните координатори от  „BG Бъди активен“ напомнят, че събитието е все още отворено за участници (организатори на събития). Желаещите могат да направят своята регистрация в международния сайт на кампанията, а повече информация за конкретните стъпки за участие могат да бъдат намерени в страницата на сдружението. 

В това издание на Седмицата, организаторите ще засегнат две важни теми: обездвижването при по-възрастните хора (55+), чието участие във физическа активност и спорт обикновено намалява с възрастта, и нуждата от повече активно време при младите хора (<24), чиито навици за физическа активност през целия живот са в етап на формиране.  BG Бъди активен приветства всички организатори да включат в събитието си и акцент устойчивост и зелен спорт. Чрез различни стъпки за осъществяване на Събитие #БезОтпадъци, организаторът може да помогне за минимизиране на своето въздействие върху околната среда и насърчаване на екологичната отговорност от страна на спортисти и публика.

За участие в  Седмица на физическата активност и спорта, вече са регистрирани  и общините част от надпреварата за ЕКО Отговорна Община 2024. Приятелската надпревара е част от кампания “Искам да съм полезен…Рециклирай ме!”, с която БГ Бъди активен работи в посока обединени усилия за превъзпитание и информиране на населението за негативите от отпадъчните действия и поемане на отговорност към средата.

Събитието е част от кампанията NowWeMOVE, която промотира ежедневната физическа активност и спорт за всички. MOVE Week е част и от проектите Спорт #БезОтпадъци и Обединяване на поколенията чрез движение, които се осъществяват с подкрепата на Европейската комисия

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина