АктуалноГрадътНовини

Общината създава „Озеленяване, чистота и дезинфекция“

Чрез сливане на ОП-тата Чистота, Градини и паркове и Дезинфекционна станция

Дълги дебати по сливането на три общински дружества в „дружеска среща за обмяна на идеи“, за теглене на заем и създаване на електротранспорт

Управата на Община Пловдив има идея да създаде едно общинско дружество от сега съществуващите три ОП-та „Чистота“, „Градини и паркове“ и „Дезинфекционна станция“. Тя бе представена днес пред  председателите на групи в Общински съвет и районните кметове.  Срещата започна в 11 часа при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания, като заседанието бе закрито за журналисти.

Има принципно съгласие по някои от представените теми, коментира на излизане от залата независимият общински съветник Слави Георгиев.

„Това беше нахвърляне на идеи. Една дружеска среща, на която не ни бяха представени материали, а по-скоро бе да си каже всеки мнението.

Според мен, това за което най-вече ни събра кмета и се търси подкрепа е заема. Най-интересното беше, че повечето общински съветници казаха, че ако въобще може да се допусне да има заем, то трябва много внимателно да се обмисли ефективността на всеки един похарчен лев. Тоест ако преди е имало спор за заема, то вече има конкретни искания това да се случи с конкретни параметри и бърза възвращаемост за Пловдив.“

Никой не е давал подкрепа за заема, подчерта той.

По отношение на сливанията на трите комунални ОП-та, Георгиев сподели, че има декларирана подкрепа от някои групи, но отново се търси анализ какво това ще допринесе за ефективността на това дружество и какви средства ще бъдат спестени.

За сега от представеното в залата е ясно, че трите обеденине в търговско дружество структури ще имат отделни директори, което не се определя като приемливо от голяма част от съветниците.

Очаквайте още подробности от работната среща.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина