АктуалноГрадътНовини

Обещаха да запазят автентичните павета по „Карловска“

Главният архитект Димитър Ахрянов обеща приятна изненада за бъдещата визия на улицата

Големите вековни павета по улица „Карловска“ ще бъдат запазени, участъкът, който бе разкопан в последните два дни – възстановен в автентичен вид. Това обещаха всички от общинската управа – кметът Здравко Димитров, заместникът му по строителство Пламен Райчев и главният архитект Димитър Ахрянов. Само преди един ден бъдещето на улицата не беше ясно, като по неофициална информация се очакваше тя да се преасфалтира.

Наложи се спешна реакция от властимащите, след въпроси от съветници от групата на Демократична България в Общинския съвет. След проведени разговори, главният архитект Ахрянов е получил уверението и от кмета Здравко Димитров, и от заместника по строителството Райчев, че улицата ще запази своята автентична почти стогодишна настилка от редките за Пловдив големи павета.

Все още предстои да се реши как ще изглежда улицата в бъдеще. Обсъждаха се различни варианти за нейната функция – дали да остане в сегашния си вид, дали да остане само транспортна артерия, но като споделено пространство с пешеходци, или да се превърне в изцяло пешеходна зона. „Очаквайте приятна изненада за нейното бъдеще“, заяви за Под тепето Ахрянов.

Теодор Караколев

Пише по темите, свързани с културата, културното наследство и история на изкуството и архитектурата.

6 коментари

  1. Пропуснах нещо важно.Какво казват от Община Пловдив е едно,но какво пише вдоговор№19ДГ-214/07,03,2019г. между Община Пловдив-ВЪЗЛОЖИТЕЛ и „Пътинженеринг“ЕООД-Изпълнител, е важното и същественото. Апропо-самият договор е много,много интересен и като форма,и като съдържание.За журналисти,юристи,прокурори,артисти………и простосмъртни граждани.

    1. Щом безкористният, доброСЪВЕСТният „журналист“-лауреЯт на залежала буца бронз те уверява, че баскетБОЛНИЯТ мозъклия КлЕТ БИЛ ОБЕЩАВАЛ (както и маминият инджинеринг ИМПЕРИАЛиста преди него), че КАРЛОВСКА няма да я размажат като междуселско шосе да не дишате прахоляци и да не газите калища, то ти требе да КОЗИРУВАШ.
      ГЛАДСТОН =огромни квадратури ама западно от РУСКИ, значи извън Центъро, краен квартал= много лесно я задигнаха, та сега ти за някаква си КАРЛОВСКА – то самото име звучи …междуселско.
      Оттатък ряката!
      Какво било пишело в Договорчето за Далаверката си е ДЪРЖАВНА ТАЙНА. Прокуратурата няма да гледа по СЪЩЕСТВО, ами само ще проследи КОЙ издава тайните!

      1. Г-не Тошко Ш. ти по вечерно време по коя уличка се прибираш, че имам нещо да ти кажа?
        Четеш ли, четеш ли договор№19ДГ-214/07,03,2019, а? А?
        Фместо да четеш, трябва да пишеш, батьовото:
        =ЧУКЧА НЕ ЧИТАТЕЛЬ, ЧУКЧА ПИСАТЕЛЬ=

  2. И защо властимеющите не споделят с хората,които живеем и работим на улица „Карловска“великите си идеи как трябва да изглежда нашата улица?

    Как ще ни изненадат приятно-отпред,отзад,или от всички страни? Оставам
    с чувството ,че сме роби или крепостни,или малоумни имбецили ,та някой друг да решава вместо нас.

    1. Щом има Агитка от 4 ЧЕТИРИМА граждани с интерес в модернизирана асфалтирана улица – то това е достатъчно основание за всеки ловък далавераджия на власт да наложи РЕШЕНИЕ.
      Вслушваме се, как не!
      (МУТРИТЕ – ВЪ***?)

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина