АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Няма нужда от разкриване на допълнителни легла за ковид болни в Пловдив (ВИДЕО)

РЗИ: Има повишен интерес към ваксиниране от началото на годината, но за съжаление той е повече за бустерни дози

121 деца под 11 години са имунизирани до момента

Към момента в Пловдив и региона няма нужда от разкриване на нови допълнителни легла за лечение на болни от ковид. До този извод стигна областният оперативен щаб на днешното си първо за годината заседание, свикано от новия областен управител Йордан Иванов във връзка с влошената епидемична обстановка. Лечебните заведения в Пловдив остават в готовност и при нужда ще започне поетапното разкриване на още легла.

„Всички анализи и прогнози показват, че ситуацията скоро няма да се подобри. Затова днес, заедно със специалистите решихме първо да се проведат в най-скоро време заседания на всички общински щабове. Сега заявявам, че от днес нататък няма да бъде допусната ситуация както при предишните редовни областни управители да има некоординирани действия между общинските и областния щаб“, каза областният управител Йордан Иванов.

Щабът ще решава дали да преустанови масовите мероприятия след запитване до кметовете по места, като ще се преценя дали те да се преустановят или да се проведат при особено засилен контрол от страна на РЗИ, ОДБХ и ОД на МВР.

Към този момент щабът не излиза с решение по отношение на учениците, дали ще продължат присъствено се чакат инструкции и решение от Министерство на образованието.

Третото решение да се сформират нови допълнителни контролиращи екипи, които да следят за спазване на мерките, като този път към тях ще има и служители на БАБХ и ОД на МВР, освен действащите съвместно с РЗИ.

От началото на годината до момента при извършени над 3000 проверки на карантинирани е установено само едно нарушение, съобщи областният управител. Общо има 29 пункта за ваксиниране, като графиците им са в сайта на РЗИ, съобщи д-р Сийка Димчева, директор на  институцията.

Към днешна дата има 121 деца под 11 години, които са с ваксини. Повишен интерес има към ваксинирането в последните дни, но повечето са за поставяне на бустер – за периода от 1 до 10 януари в Пловдивска област общо са поставени 18 648 дози, от които 13 500 са бустерни.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. В Пловдив все се чака някой друг да взима решенията! А отговорните държавни органи пък, казват да се решава на местно ниво! Пълен хаос.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина