Новини

МВнР призова да не се пътува до Русия

На българските граждани в Руската федерация се препоръчва да обмислят възможността да напуснат страната

Във връзка с усложняващата се обстановка, Министерството на външните работи на Република България призовава към въздържане от пътуване до Руската федерация. Препоръчва се на българските граждани в Русия да обмислят възможността да напуснат страната въможно най-скоро, като за целта използват налични към момента транспортни средства.

Оставащите на територията на РФ български граждани трябва да проявяват повишена бдителност, да избягват места със струпване на множество хора, като същевременно отчитат обстоятелствата и развитието на ситуацията с цялото необходимо внимание.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към посолството на Република България в Москва и към Генералното консулство на Република България в Санкт Петербург.

На консултативната среща при президента Румен Радев и преди това в изявления на външния и вътрешния министри бе съобщено, че засега няма данни българи с двойно гражданство да са включени в мобилизацията, която Москва обяви. Бе декларирано, че на всички българи на руска територия, желаещи да си дойдат в България, ще бъде съдействано да се приберат.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина