ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
КриминалеНовини

Модул за гасене на пожари се включи в борбата с огъня между Михилци и Песнопой

39 военнослужещи от формированието за овладяване и преодоляване на последствията при бедствия на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово с 8 единици специализирана техника оказват помощ на пожарните служби в гасенето на големия пожар в Област Пловдив днес.

Пожарът гори между село Михилци, Община Хисаря и село Песнопой, Община Калояново. Огънят обхваща предимно пресечен планински терен в борова гора в труднодостъпната местност Чукорлийски баир и помощта на военнослужещите е от изключително значение, тъй като техниката на пожарната не може да достигне до огнищата, а вятърът в района е силен.

Участието в гасенето на пожара е по искане на областния управител на Пловдив и заповед на командира на Сухопътни войски генерал-майор Деян Дешков.

Главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев съобщи от мястото на стихията, че в близост до огъня има складова база на Военно-медицинска академия, но на този етап той е далеч от опасност. В него се съхраняват бутилки въглероден диоксид. Там тежка техника прави просека между складовете и растителността.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина