ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътИзбор на редактораМненияНовини

„Да, България“: Да преместим Альоша в музей

Пловдивската структура на „Да, България“ се обяви за преместването на Паметника на съветската армия в Пловдив, известен и като „Альоша“. Крайно време е да предприемем действия за премахването на този символ, разделящ пловдивчани, изработен по съветски проект и диктовка, пишат в позицията си от партията. Те добавят още, че инициират дебат относно бъдещето на пространството и неговата трансформация след евентуалното преместване на монумента, който трябва да бъде поставен в музей на историята.

Позиция на пловдивската структура на Да, България:

„Mястото на Альоша е в музей – в музея на историята ни!

„Да, България – Пловдив“ изразява категоричната си подкрепа за преместването на пропагандните символи на Червената армия, възхваляващи завладяването ни от СССР и тоталитарен режим, обявен за престъпен преди 23 години.

Альоша се извисява на хълма над целия Пловдив, а в подножието му е скромният монумент на Левски! Това подчертава още повече контраста между двата символа: на чужда военна окупация и българския национален идеал за свобода и независимост.

Крайно време е да предприемем действия за преместването на пловдивския червеноармейски символ, разделящ общността на пловдивчани, и изработен по съветски проект и диктовка. Tези монументи не са паметници и „освободителната“ роля на Червената армия е манипулативно изкривяване на фактите – няма нито един съветски войник, жертва за „освобождението“ на суверенна България.

„Да, България – Пловдив“ инициира широк обществен дебат, който през различните идеи да обедини пловдивчани относно трансформацията на пространството, заемано от Альоша, на върха на Пловдив.

А мястото на Альоша е в музей – в музея на историята ни!“

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

32 коментари

    1. Рони (и другите подлоги) да си слагат и № Номера на Банковата Сметка за улесняване на канцеларщината на АМзаБГ чрез пряк безкасов Превод на БАКШИША!

      (последно предупевждение е, после вървете при арменския поп в Сурп Кеворк на Тепето!)

  1. Смелостта на слугата – това е ПП-ДБ! Димки с паметници за змазване на очите на психоизбирателите им от френските ласки, които правят на Бойко и Пеевски ежедневно. Жалко че хваща дикиш. Жалко за “умните и красивите” им фенове, които е хубаво да си направят по един iq тест, за всеки случай.

  2. Тези измислени политици и приглашащите им лумпени могат само да рушат.Хора без морал,нереализирани в живота и професията си(ако имат такава,зазащо напоследък в ПУ се раздават две за лев и едно бакшиш) могат да родят такива безумици.
    И вас ще ви достигне същото!

  3. Политиката е точно това – да баламосваш народа, докато го обираш. Така докато едни скачаха по площадите, други така се бяха разприватизирали, че нищичко не остана. И сега още от същото, паметници, шенгени, тупаници в парламента. Навремето Гърневски смени цвета на общинските автобуси от червен на син, боядиса тунела син отвътре, а що синьо шампанско изпи, та чак и ние забравихме стихотворенията му за Червената армия освободителка.

    1. …критично звучиш сякаш спрямо изкусния стихоплетец Трубадур на ВСЯКА ВЛАСТ който се отличава с одухотворено ВИСОКО ЧЕЛО…?

      Завиждаш му на неотразимия СексАпил!

        1. до „АЗЪ“: колега, поличбата ти е разбираема за „ЛОШО ПРОКЛЯТИЕ“ само че защо в БЪДЕЩЕ глаголно време след като ни сполоетя Мамин ИМПЕРИАЛист -и ср.- цели два мансата…?

  4. Разноските и усилията могат бая КРЪПКИ по оглозгания Пловдив да загащят, ама …будали колко’ щеш/

    Тия всичките истерии са за отклоняване вниманието на плебса / тълпата от

    „ПОДОБРЯВАНЕТО“ НА КОНСТИТУЦИЯТА.

    (не се сещаме за една бивша република от СССР)

    1. Альоша периодически предизвиква ожесточено кресливо кудкудякане –както впрочем и БЕЗПАРТИЙНИЯТ дом; или дом за ОПЕРЕТните заплатаджии– от всевъзможни разноцветни Ортаци и Идиолози целящи просто да отвлекат вниманието на пловдивското човечество от ИСТИНСКИТЕ ПРОБЛЕМИ.

      И ОТГОВОРНОСТИ.

      „СТАТУТ“ има ли Альошата. няма ли – нито поредният околийски губернатор, нито арх. Петров Петканин, нито СелСъветът (ОС: „Милионите ТИ за Стадионите МИ“) могат да се произнасят.

      Альоша е ФАКТ. Боговете мълчат.

      НЕ ПО-МАЛКА КУЛТУРНА ЦЕННОСТ Е ОТ СТЕНОПИС ОТ ЙОНИ ИЛИ СГРАФИТО ОТ МИТЬО (Ах, „ДиКиров“) ИЛИ ОТ ЧИФТЕТО.

      Надцакването между Агитки ще е безкрайно.

      „Атлантически“ =АнглоАмерикански= не значи ЕВРОПЕЙСКИ след БрЕКСИТ – племената в Европа си говорим наши си езици различни от ИНГИЛИЗКИЯ, с извинение към АМзаБГ.

      ZUSAMMEN а не „together“.

      Горката Украина беше ошетана от сем. БайДън (син Хънтър) и предпочете Суверенитет вместо НЕУТРАЛИТЕТ за разлика от швейцарците надхитрили дори милия Адолф през касапницата на ВСВ да си запазят ХЕМ НЕУТРАЛИТЕТ, ХЕМ СУВЕРЕНИТЕТ.

      (Както Хънтър, така и татко му, президентът Джозеф, понастоящем биват разследвани от Федералното Бюро, не само за харчовете им…)

      1. Безродници и политически лилипути от ДБ, вие освен да рушите готови паметници друго какво сте направили? Като махнете един от символите на града, ще подобрите ли градския транспорт, ще намалите ли презастрояването, ще оправите ли трафика и т.н. все/ неща, които пряко касаят гражданите на Пловдив. Вие сте чуждопоклонници, които не се интересуват как хората да са добре а със сребърниците на Сорос си купувате политическа подкрепа.Долу ръцете от Альоша. Срам за вас. Не можете да пренаписвате историята както на вас продажници ви се иска.

        1. и ние като колегата Иванов подозираме, че ДБ СА ИГРАЧИ.

          НЕПОЧТЕНИ.

          КОМАРДЖИИ.

          Залагат на бързи печалби както чувал… самосвалите с $$$ долари подобно на колегите от одеската мафия…

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина