ГрадътКварталиНовини

RE:Bazaar събира хора, каузи и отговорни бизнеси в „Западен”

Пловдивчани са добре дошли на четвъртото издание на Re:Bazaar „Зелен западен”. То ще се проведе на 16-ти юни в парк “Гарнизонна фурна” от 16:00 ч. до 20:00 ч. в партньорство с район „Западен”. Целта на събитието е рециклирането и повторната употреба на хиляди качествени дрехи, играчки и вещи от бита. Организатор е платформата „Майна Town“. Тя си поставя за цел да популяризира осъзнатото потребление и устойчивите практики. Амбицията е поп-ъп събитието да се случва в различни части на града всеки месец. „В хармония с принципите за устойчиво развитие искаме Re:Bazaar да остане компактно и гъвкаво, но да се развива и да носи духа на локалната култура, независимо дали се намираме в Пловдив, София, Бургас или Русе”, казват организаторите.

Партньорството на „Майна Town“ със „Западен“ е ценно и логично, защото надгражда постигнатото до момента от екипа на района.

„Само за няколко месеца успяхме на наложим бранда „Зелен Западен“, под който провеждаме редица инициативи с екологична насоченост. Това е начинът да повишим чувствителността на гражданите по отношение на проблемите на околната среда и да насърчим тяхната отговорност, а резултатът да е по-чиста и зелена градска среда”, споделя кметът Тони Стойчева.

„На специално обособено пространство ще изложим ценни находки – нови и втора употреба – като ще събираме средства за каузата ни. Ще подпомогнем самотна майка на три деца, живееща в квартала”, допълва тя.

На Re:Bazaar „Зелен западен” ще се събират хора, които се интересуват и работят за опазване на природата и намаляване на потреблението, налагането на работещите практики в областта на кръговата икономика. Големи и малки бизнеси ще разкажат за своите зелени инициативи, публиката и участниците ще обменят интересни идеи.

Очакваме ви, заредени с много добро настроение!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина