ГрадътКултураНовини

Легендарната комедия „Треска за злато“ на Чаплин и новият белгийски H4Z4RD довечера на КЕФФ

Два филма са част от днешния съботен ден на Комедийния европейски филмов фестивал. В 18:30 е първият филм от програмата, посветена на творчеството на легендарния британски комик Чарли Чаплин. Пловдивчани и феновете на КЕФФ ще могат да се насладят на „Треска за злато“ от 18:30 часа.

Култовата комедия от 1925 година, свързана с пътешествията на американци в търсене на богатство към Аляска през 19 век преплита хумора и трагедията. Там са някои от най-култовите сцени в историята на световното кино, като например „танцът с хлебчетата“. Селекцията филми с Чаплин в КЕФФ представя нови дигитализирани копия с по-добър звук и подобрена картина без дефекти, представена от неговото семейство.

В 20:30 часа предстои новата комедия H4Z4RD от Белгия. В нея семеен мъж, влюбен в приятелката си, в детето си и в колата си се впуска в надпревара, в която трябва да загуби едно от трите неща – приятелката си, детето си или колата си. След филма зрителите ще може да гласуват за комедията, като победителят ще получи „Наградата на публиката“.

Комедийният европейски филмов фестивал ще се продължи до 8 октомври, след което ще има и допълнителна програма. Билетите са в продажба на касите на LUCKY Дом на киното – всеки делничен ден след 16:00 часа и в почивните дни от 10:30 до 21 часа, както и онлайн на kinolucky.com. Те са на цена от 10 лева, за учащи и пенсионери – по 8 лева, а карта за 5 прожекции струва 45 лева. На сайта kinolucky.com може да се види и пълната програма на КЕФФ. Фестивалът се провежда с подкрепата на Националния филмов център.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина