КултураНовини

Дружество на пловдивските художници открива за 11-ти път изложба „Дами канят“

Дружество на пловдивските художници за 11-ти път ще завладее ценителите на изкуството с магията на женското очарование в цвят и форма. В навечерието на празника на жената и майката – 8-ми март и в очакване на настъпващата пролет, мартенското предизвикателство „Дами канят“ ще се случи отново в пространството на галерия „Пловдив“ в сградата на Общинския съвет.

В изложбата са поканени да участват всички членове на Дружеството. В първите издания на проекта със свои творби участваха само жени-художнички, но от няколко години се дава възможност да се включат и мъжете, разбира се с творби, посветени на женската сила, мъдрост и красота.

Изложбата „Дами канят“ ще се открие на 4 март 2021 година от 17:00ч. до 18:30ч. в галерия „Пловдив“ /ул. „Авксентий Велешки“ 20/.

Ценителите ще имат възможност да се насладят на пъстри и разнообразни като тематика и техника творби, така както е богат ликът на жената, разказа Снежана Фурнаджиева, председател на Дружеството на пловдивските художници. Защото жената е и муза и творец. Жената сама по себе си е изкуство и умее да твори изкуство във всичките му форми и проявления.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина