ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
КултураНовини

Изложба „В търсете на форма” представя дърворезбата по нов, различен и атрактивен начин

Дърворезбата е минало, бит и класика, която може да бъде представена днес по нов, различен и атрактивен начин пред съвременната аудитория. Илиян Иванов споделя своя поглед в изложбата „В търсене на форма”, която бе открита вчера в Културния център на Радио Пловдив.

Младият автор показва артистичните и същевременно приложимите страни на това изкуство чрез триизмерни, иновационни форми на пана и пластики. Идеята за творбите е породена от мотивацията да се открият и разпространят възможностите на дърворезбата за вплитане в съвременния начин на живот, за привличане вниманието на аудитория от различни възрасти и за доближаване на младото поколение към това изкуство.

Защо точно форма? Формата е свобода, тя е навсякъде около нас, в съвременния свят и природата. Провокиран точно от нетипичните, нетрадиционни, заобикалящи го форми и тяхното взаимодействие, авторът е насочил мисълта си към един нов изказ, използвайки скулптурни похвати, иновативни композиции, меки преходи и контрасти.

“В търсене на форма – съвременна българска дърворезба” е авторски проект на Илиян Иванов за програма „Дебюти” на Национален фонд “Култура”.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина