ГрадътИзпод тепетоКриминалеНовини

Син умъртви баща си по особено жесток начин

Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт спрямо С.Т., на 41 г.. Той е предаден на съд, защото на 17.03.2022 г. в с. Неделево, общ. Съединение, обл. Пловдив, умишлено е умъртвил баща си. А.Т., на 64 г., починал на 18.03.2022 г. Убийството е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

А.Т. и С.Т., баща и син, живеели в къща в с. Неделево, обл. Пловдив. Между двамата редовно възниквали спорове след употреба на алкохол. Скандалите понякога прераствали във физическа саморазправа, но без да се стига до наранявания.

На 16 март 2022 г. двамата отново седнали в къщата да се почерпят с алкохол и по-късно вечерта бащата легнал да спи. Синът останал на масата. Бащата се събудил в ранните часове на 17 март 2022 г. и казал, че ще излезе навън. С.Т. го предупредил да не ходи никъде. Баща му отвърнал, че ще прави, каквото поиска. С.Т. се ядосал и го блъснал, при което А.Т. загубил равновесие, хванал се за якето на сина си и скъсал единия джоб. Поради тази причина С.Т. започнал да му нанася удари по цялото тяло, което се случило в дома и на двора на къщата. От свидетел на случващото се бил подаден сигнал на тел. 112. На място пристигнали медицински и полицейски екипи. Въпреки оказаната лекарска помощ, на 18 март 2022 г. А.Т. починал от нараняванията си.

Спрямо обвиняемия С.Т. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжен съд–Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина