6 катастрофи в пловдивския участък на АМ „Тракия“ за един час

Криминале Новини

В тях са участвали 11 МПС-та, няма сериозно пострадали

Полицията съветва водачите да преминават с повишено внимание и съобразена с метеорологичната обстановка скорост по магистралата 

На шест сигнала за пътни произшествия на автомагистрала „Тракия“ в посока Бургас са реагирали тази сутрин екипи на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Пловдив. За да бъде избегнато натоварване на трафика, до отработване на случаите всички катастрофирали автомобили са изместени в аварийната лента.

При едно от произшествията са пострадали две жени, а останалите пет катастрофи са с материални щети.

Основно ударите са настъпили поради движение с несъобразена скорост с метеорологичните и пътни условия и неспазена дистанция, което е повод за апела водачите да бъдат с повишено внимание в посочения участък.

Две последователни катастрофи настъпили минути преди 7 ч. в района на 137 км. Първо се ударили два леки автомобила и веднага след тях последвал верижен удар с участието на камион, кола и джип, от който водачката и пътничка са откарани в болница за прегледи.

По същото време на 139 км друг автомобил се блъснал в мантинела, а около около 8 ч. на 127 км станали две верижни катастрофи. В единия случай с 5 леки коли, а в другия – с 3.

В 8.15 пък, край разклон за Войводиново на 133 км в пътно произшествие участвали автобус и две коли.

Междувременно други три автомобила се ударили верижно на пътен възел за Войводиново на път II-56 след 8 ч., а половин час по-рано, край разклон за Белащица на околовръстния път II-86, лек автомобил се врязал в храсти извън платното за движение.

Снимката е илюстративна

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.