КриминалеМненияНовиниПод ножаСъдТемида

Съдът остави за постоянно в ареста Атанас Мавродиев

Общинският съветник от Стамболийски е подсъдим по дело за представяне на неверни сведения,  за да получи средства  от  европейски фондове

Пловдивският апелативен съд остави окончателно общинският съветник Атанас Мавродиев в ареста като потвърди „задържането под стража“ постановено от Окръжен съд – Пловдив. Той е подсъдим по дело с обвинение за представяне на неверни сведения,  за да получи средства  от  европейски фондове. Причината за постоянния арест е, че Мавродиев четирикратно не се е явил пред Окръжния съд, без да удостовери причините за това, с което е демонстрирал недопустимо процесуално поведение в производство, в което явяването му пред съда е задължително, се казва в мотивите на Апелативния съд.

Апелативните магистрати считат, че първоинстанционният съд обосновано е приел, че е налице недобросъвестно поведение и при по-лека мярка за неотклонение, съществува риск за нормалния ход на производството по делото, което се намира в активна фаза.

 

Визираното от Атанас Мавродиев обстоятелство, че все пак е внесъл определената му парична гаранция от 500 лева, макар и далеч след определения от Окръжния съд срок, също говори за неизпълнение от негова страна на задълженията му.

 

Очевидно е, че по-лека мярка от „задържане под стража“ не е в състояние да осигури присъствието му в съдебната зала. Понастоящем именно задържането под стража, се казва в мотивите на Апелативния съд,  е в състояние да обезпечи целите на мерките за неотклонение.

 

Определението не подлежи на обжалване и протест.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина