ИзбориНовини

Манол Пейков: Гласувахме нашите закони, не тези на Борисов и Пеевски

Кандидатът за депутат от коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ Манол Пейков заяви, че е бил наясно, че коалицията с ГЕРБ ще доведе до загуба на популярност. Пейков е под номер 4 в листата за Пловдив. „Бяхме наясно, че в така наречената сглобка ние ще изгубим инерция и ще изгубим доста от избирателите си. Но законите, които гласувахме, бяха нашите закони. Не сме гласували законите на Пеевски и на Борисов. Гласувахме законите, в които ние вярвахме още от първия ден. Това бяха първите неща, за които говорихме, когато основахме „Да, България“. И ние успяхме да ги постигнем“, заяви Пейков в предаването „ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев“. 

Издателят обаче призна, че резултатите от тези закони няма да се видят бързо. „Хоризонтът, за да видим резултата, е поне десетгодишен. И тези закони са повече възможност, отколкото финален жест. Ние отваряме съдебната система и ѝ даваме шанс да се самоизчисти. Това няма да стане за една нощ и ще е като танго – две напред, една назад“, обясни Пейков. 

Той добави, че коалицията ПП-ДБ е била принудена от войната в Украйна да промени плановете си. „Нещата се обърнаха геополитически. Появи се войната на изток от нас и всичко се преобърна. Аз не съжалявам и за миг за това, което направихме, защото то беше национално отговорно”, заяви Пейков. 

Бившият депутат и кандидат за нов мандат даде и своето обяснение за поредните предсрочни избори. „Каква е причината правителството да се разпадне и разглоби? Това е също много важен въпрос. Меморандумът, който написахме, беше супер прозрачен. Искахме след промените в Конституцията да минем към законите, да минем към подзаконовите наредби, да минем към регулаторите. ГЕРБ отказаха. На тях това не им хареса”, обясни Манол Пейков. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина