БългарияГрадътНовиниПод лупа

Служители на РЗОК-Пловдив не отишли на работа заради зеления сертификат

Говорителят на касата отрече информацията

Служители на Районна здравноосигурителна каса /РЗОК/-Пловдив не отидоха тази сутрин на работа заради изискването за зелен сертификат, предаде БТА. По думите им, една част от тях са излезли в неплатен отпуск.

Няма напрежение в РЗОК-Пловдив във връзка с изискването служители да влизат на работа срещу зелен сертификат, което е в изпълнение на заповед от Националната здравноосигурителна каса. Това каза говорителят на касата Мария Димитрова.

По думите й, освен ваксина и преболедуване, служителите имат възможност да си правят 24- и 48-часови тестове срещу 10 лева. Тя не отрече, че сутринта е имало служители пред сградата, които са отказвали да си направят тестовете, защото са платени, но по думите й това не е попречило на работата на касата. В тази връзка Димитрова припомни, че ваксините са безплатни и касата няма как да е поеме финансовата страна на тестовете.

На въпрос има ли служители в неплатен отпуска заради ситуацията, Димитрова каза, че излизането в отпуск не се придружава с причината за това и РЗОК няма как да знае кой защо излиза в отпуск. Според нея обаче, голяма част от тях са в неплатен отпуск заради децата, които от тази седмица са си вкъщи заради дистанционното обучение.

Източник: trud.bg

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина