Проверяват за безопасност всички светофарни стълбове в Пловдив

Градът Изпод тепето Новини

Секции от конзолите на светофарната уредба на кръстовището между булевардите „Шести септември“ и „Цариградско шосе“ демонтира в петъчния следобед екип на „Организация и контрол на транспорта“. От общинското предприятие призовават шофьори и пешеходци да бъдат внимателни, ако преминават оттам.

Експертни комисии проверяват състоянието на всички светофарни стълбове заедно с прилежащите към тях ферми и конзоли. Целта е да се предотвратят евентуални инциденти при силен вятър и други неблагоприятни метеорологични условия, коментира директорът Георги Стоилов. Припомняме, че миналата седмица, при силен порив на вятъра светофарна уредба падна и нанесе щети на два автомобила.

За да се гарантира безопасността на хората, са демонтирани и указателните табели върху светофарните ферми. След като преди седмица информационните табла бяха свалени на всички кръстовища по бул. „България“, днес приключи и демонтажът им между бул. „Дунав“ и ул. „Победа“, както и в района на Централна гара. Предвижда се нови указателни табели да бъдат поставени на подходящи места върху тротоарите.

По думите на Георги Стоилов скоро ще бъдат представени трайни решения на проблема.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.