Позитивни послания посрещат децата в ОУ „Райна Княгиня“ (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Градът

Училището е първото в Пловдив с изцяло обновена класна среда

Иванка Киркова: Подкрепяйте децата си и се доверявайте на учителите им

Таня Грозданова

ОУ „Райна Княгиня" в район „Северен“ е участник в съвместния проект „Иновативни училища" на Община Пловдив и фондация Световен образователен форум България и е официално признато от МОН за иновативно заради успехът му по внедряване на работа в екип във всички часове във всички класове от 1 до 7 клас. От новата учебна година школото е първото в Града на тепетата, което изцяло реорганизира средата в класните стаи и ориентира учениците за работа в екип. То разполага с напълно обновена материална база, а средата е реорганизирана, като чиновете са подредени не в редици, а на групи, освен уроците децата учат как да правят презентации и да защитават това, което са направили.

 

 

В Първия учебен ден на 2018-а позитивните послания са навсякъде – от фасадата, през сцената, до всяка стая. Госпожите на първокласниците са се постарали най-много, за да превърнат деня в празничен за тези, които идват за пръв път.

 

Освен изконна българска традицията да посрещаш с хляб, сол и мед, разчупването на питка и захранването на най-малките ученици се оказва и добър психологически трик за отвличане на вниманието. Така, пристъпвайки от двора в класната стая, някои успешно преглъщат сълзите от неизвестното.

При други обаче нищо не действа. Дори мама да ти носи раницата и да те води за ръка към задължителните години в училище…

Дали ще си празнично настроен и приет като популярен зависи още от първото впечатление. Бални рокли, скъпи прически и маникюр намират подиум на тази дата сред госпожиците, а при господата се наблюдава тенденцията да си с капела и татус от дъвка на врата.

 

„Подкрепяйте децата си и се доверявайте на учителите им! На добър час,“ пожела началникът на Районното управление по образование в Пловдив Иванка Киркова на учениците от ОУ „Райна Княгиня“.

Вече не ме придружават и мога да не ходя  в строя

Положението става сериозно, но ще се справим

Това тържество продължи дълго, да поседнем

А-а-а-а, познава някой

Този пък плаче и майка му му носи раницата

Майките също плачат

Големите мъже носят розови раници с котенца
Ми, спи ми се

На всички им се спи, и на баба, и на брат ми

Аз пък не понасям шумни тълпи

 

Кой каза, че не може с коли в двора на училище

 

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.