Общинският кризисен щаб в Пловдив не обмисля въвеждане на нови ограничения

Актуално Градът Живот Изпод тепето Новини
Коронавирус

Общинският кризисен щаб в Пловдив не обмисля въвеждане на нови ограничения. Около тази позиция се обединиха членовете му на свое онлайн заседание, свикано днес от председателя д-р Калин Калинов. На заседанието бяха обсъдени усложнената епидемиологична обстановка и готовността на общинските лечебни заведения за предстоящата пета вълна на COVID-19. Доктор Калинов потвърди техническата обезпеченост на болниците, но и подчерта кадровия дефицит на системата.

„Работим в много добър синхрон с РЗИ и Областния кризисен щаб“, сподели Калинов. Във всички разрешения, които общината издава за публични мероприятия, изрично са описани мерките от заповедите на Министъра на здравеопазването. Служители на ОП „Общинска охрана“ и Общинска полиция осъществяват контрол върху спазването на тези мерки.

На заседанието бе коментирано, че продължават да работят мобилните ваксинационни екипи, които приемат заявления за ваксиниране на работни колективи и по-големи групи от хора. Възможността за използване на мобилните екипи е достъпна и за личните лекари и техните пациенти.

Общинският кризисен щаб призовава гражданите да се ваксинират и да спазват строго противоепидемичните мерки, оповестени от Националния пандемичен комитет.

Споделете ни във:

4 thoughts on “Общинският кризисен щаб в Пловдив не обмисля въвеждане на нови ограничения

  1. Щом приятелят на Тотев оглавява общинския щаб, дълго ще трябва да обмисля….Аман от гербави калинки…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.