Нито едно такси на таскиджийския протест в Пловдив

Градът

Само полиция

Нито един таксиметров шофьор от Пловдив не се отзова на призива на колегите си от Русе за национален протест. Началото в града на тепетата бе насрочено за 13 часа, а сборният пункт бе пред зала „Чайка“ до стадион „Пловдив“.

В уреченото време на място бяха само охраняващите протеста полицаи с две патрулни коли и два буса. Униформените единствено си направиха оперативка на открито за евентуалните им действия, ако някой се появи.

Информацията, че такситата в Пловдив ще протестират в понеделник, 26 март за повече сигурност по време на работа, съобщи председателят на Националната асоциация за защита правата на таксиметровите водачи Георги Ряпов още през миналата седмица. За протеста има внесено уведомление в Община Пловдив. Очаваше се шествието им да потегли из града около 14,30 часа и да премине по бул. „Васил Априлов“, „Христо Ботев“, Сточна гара, бул. „Цар Борис Трети Обединител“ и „Шести септември“.

Поводът за негодуванието е бруталното убийство на таксиметров шофьор в русенското село Николово в средата на март миналата година. Таксиметрови шофьори протестираха днес в Русе, като поискаха справедлива присъда за убийството на своя 60-годишен колега. Тежкото престъпление бе извършено на 14 март миналата година в русенското село Николово. Обвинени са двама младежи, които тогава са били непълнолетни – на по 17 години. В рамките на следващите три дни Окръжен съд Русе заседава по делото.

Очаквайте подробности.
 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.