Къде приемат документи за кандидатстване в гимназиите в Пловдив

Актуално Градът Новини

Седмокласниците избират един от двата начина – онлайн или чрез подаване на хартиено заявление 

Треската за кандидатстване след 7-ми клас започна днес. Над 5600 са завършилите в Пловдив и областта, които се записват в гимназия. Приемът на документи за класиране стартира днес – 5-ти юли, и продължава два дни с подаването на заявление за участие в първо класиране. Пет училища са определени от РУО да бъдат центрове за прием на документи. Работното време е от 8 до 18 часа и в трите дни.

Вижте ги:

ОУ “Екзарх Антим І”, ул. “Захари Стоянов” № 86

СУ “Цар Симеон Велики” ул. “Лука Касъров” № 13

СУ “Св. Софроний Врачански”, район “Тракия”, ул. „Съединение“ №53

СУ „Пейо Яворов”, бул. „България” №136

СУ „Найден Геров“, ул. „Кемера“ №27.

Списъците с приетите ученици на І-ви етап на класиране ще бъдат обявени до 12 юли 2022 г.

От Регионалното управление на образованието уточниха, че в областта ще работят още 17 центъра за прием на документи – във всеки общински център.

Всеки ученик може да избере само един от двата начина за подаване на заявление: онлайн кандидатстване или чрез подаване на хартиено заявление в едно от определените училища-центрове за приемане на документи.

Онлайн системата засега работи, уточниха от РУО. Припомняме, че през предходната година в първия ден се появиха проблеми с отчитане на оценките по определени предмети.

Кои са елитните гимназии в града под тепетата през 2022-ра година четете в статията Кои са най-добрите гимназии в Пловдив?

При онлайн подаване на заявление, следва да се има предвид следното: входът в електронната система за кандидатстване се осъществява на: https://infopriem.mon.bg/.

В заявлението за участие в първи/трети етап на класиране желанията трябва да са подредени (на първо място, на второ място, на трето място, …) приоритетно, като на първо място се посочи най-желаното училище със съответния профил или специалност от професия. За да се избегне вероятността ученикът да остане извън класирането, се препоръчва да впише в заявлението възможно най-голям брой желания.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.