ГрадътИзпод тепетоНовини

Множество дарители са се включили в кампанията на БЧК в Пловдив днес

Събират се нови зимни дрехи и обувки, спално бельо, завивки и хигиенни материал за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия

Повече от 40 дарители са се включили днес в кампанията на Българския червен кръст (БЧК) в Пловдив за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия, съобщава БТА. Събират се нови зимни детски, дамски и мъжки дрехи и обувки, спално бельо, топли завивки и хигиенни материали.

Информацията за необходимостта от вида материални дарения се обновява всеки ден на сайта на БЧК. Даренията за Пловдив и областта се приемат в сградата на БЧК на ул. „Стойчо Мушанов“ № 48, всеки ден от 09:00 до 16:00 часа. Всички дарения ще бъдат директно транспортирани за пострадалите райони и следва да отговарят на санитарно-хигиенните изисквания, коментира Георгиева.

Организацията се обръща с молба за съпричастност и към българските фирми-производители, като ги призовава да подкрепят кампанията, както с изброените по-горе артикули от първа необходимост, така и според възможностите си със: семейни палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери и батерии.

Директорът на организацията в града Таня Георгиева припомни, че БЧК откри и специална банкова сметка в лева за набиране на финансови средства в помощ на пострадалото население в Турция и Сирия.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина