Магнолии ще украсяват района около Зоопарка

Градът

 

Корков дъб, плачещ хималайски кедър и криптомерия са сред новите видове залесени на Гребната база (СНИМКИ)

И Под тепето се включи в акцията

Таня Грозданова

Пирамидален габър, червен клен, корков дъб, червен плачещ бук, плачеща роза, златен и плачещ хималайски кедър, блатен кипарис и криптомерия обогатиха зелената система на територията на парк „Отдих и култура“ в района на Гребната база днес. Залесителната акция с дървесни широколистни и иглолистни видове бе организирана от дирекция „Спорт и младежки дейности“ на Община Пловдив. В засаждането на прилежащите площи на Младежкия център се включиха Георги Титюков – заместник-кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика“ и Петър Зехтински – директор дирекция „Спорт и младежки дейности“, Димитър Колев – кмет на район „Западен“ и репортерът на Под тепето.

Повечето от фиданките са от разсадника на ОП „Градини и паркове“, а по-редките видове са закупени от частен производител. Общинските озеленители коментираха, че гостите са се справили "добре с лопатите, но имат пропуски в трамбоването на мястото".

Следващата залесителна акция ще е край Зоокъта, където най-екзотичните видове, които ще бъдат посадени са магнолиите, съобщиха от ОП-то.     

Споделете ни във:

2 коментара за “Магнолии ще украсяват района около Зоопарка

  1. Ами да бяхте снимали и озеленителите, не само официалните лица и някой случайно попаднал в кадър работник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.