Близо 1,7 млн.лева стари задължения събра НАП Пловдив с напомняне по телефона

Градът

Близо 1,7 милиона лева данъчни и осигурителни задължения събра само за месец НАП Пловдив, напомняйки по телефона на длъжници за просрочените от тях суми и последствията от неплащането им. 
    През август публичните изпълнители от Агенцията в Пловдив се свързаха по телефона с 2 000 лица от Южна България, невнесли в срок декларирани данъци и осигуровки. Почти половината от лицата предприеха действия, като платиха частично или изцяло задълженията си към бюджета. Спрямо останалите ще бъдат предприети мерки по принудително събиране на вземанията, което допуска обезпечаване на имущество и обявяване на същото за публична продан.
    Подобна телефонна кампания Националната агенция за приходите провежда не за първи път. Целта е клиентите на Агенцията да бъдат стимулирани да погасяват задълженията си преди предприемането на принудителни мерки, а резултатът обикновено е ефективно и евтино насърчаване на лицата да покрият дълговете си към бюджета.
    Също през август публичните изпълнители от НАП Пловдив направиха изненадващи посещения в 9 търговски обекта в Пловдив и Стара Загора, чиито собственици не внасят в срок дължими данъци. След наложен запор върху паричните средства, налични в касите, са иззети близо 4 000 лева в полза на бюджета.
    Действията на Националната агенция за приходи, насочени към повишаване събираемостта на просрочени публични вземания, няма да бъдат кампанийни, а ще се провеждат ежемесечно, предупреждават от дирекцията в Пловдив. От там препоръчват на лицата при финансови затруднения и невъзможност за плащане в срок на дължими суми, да се свързват с публичните изпълнители от дирекция Събиране. 
     

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.