Цяла България говори за логото на Пловдив 2019

Гласове

Който го е измислил или е тотален късметлия да го налучка, или е невероятен гений, смята кметът

Таня Грозданова

Има ли ситуация в България при представянето на графичен елемент да няма скандали, с този риторичен въпрос започна коментара си кметът Иван Тотев по отношение на разностранната полемика за новата визия на Пловдив – Европейска столица на културата през  2019-а година, която бе представена в началото на седмицата. Председателят на Управителния съвет на Фондацията припомни как Министерство на туризма се опитваше 10 години да направи лого за страната и съпътстващите скандали около това.

Графичният елемент у нас е нещо, което никой не го приема и после то се налага. Това ще се случи с новото лого, категоричен е Тотев. Той призна, че го е видял за пръв път по време на презентацията в понеделник. „Истината е, че те го представиха по добър начин – с посланията, които са вложени в него и по начина, по който те ги изразиха – за мен това е добро лого. От там нататък асоциациите, които могат да бъдат направени, това също обогатява логото. Разберете, за да говориш за логото – положително или  отрицателно  – ти говориш за него, ти говориш за Пловдив – Европейска столица на културата. Дори тази провокация, ако е била целена, тя е била успешна, категорично.“

По думите на кмета, цяла България говори за логото на Пловдив 2019 и който не го е научил, вече го знае. Според градоначалника, човекът/екипът създал графичния знак или е тотален късметлия да го налучка, или е невероятен гений да го измисли, така че всички да говорят за него.

„Всеки придава нов смисъл, нова символика на логото на Пловдив, което е целта на този знак. Голяма простота има в него, което дава възможност да бъде интерпретиран, да бъде надстрояван, да се развива по безброй начини. Логото хем е, хем не е ангажиращо. Да вземем за пример надписа „Тogether", който беше прекрасен за мен, но той е много ангажиращ, вие не може да го развиете в Мики Маус, но нашето лого можеш да го направиш всичко. Според мен е успешно. Моето вътрешно усещане е, че е успешно, дори и критиката е успешна.“   

Споделете ни във:

2 thoughts on “Цяла България говори за логото на Пловдив 2019

  1. Щом кмета казва, значи е така. Той е разбирач от автото, да каже защо транспортната система не работи. Който е измислил тази система е гениален.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.