ВластГласовеКултураМненияНовини

Бившият кмет пита МК предвидени ли са пари в бюджета за Дом на операта и Концертна зала

Става дума за близо 10 000 000 лева

Има ли изрично записани в проектобюджета на Министерство на културата средства за Дом на пловдивската опера и реконструкцията на Концертна зала. За конкретен отговори на този въпрос настоява предишният кмет на Пловдив Иван Тотев. Депутатът от бившата управляваща партия цитира сумите: от 300 000 лв. за проект за нова сграда на Пловдивската опера и от 9,7 млн. лв. за ремонт и реконструкция на Концертната зала в Пловдив.

В питането си Тотев напомня факта, че на 28.ноември. м.г. е подписан меморандум между Общината и Министерството за изграждане на сграда на операта.

“Освен това на 18.10.2021 г. на министъра на културата Велислав Минеков е връчено строителното разрешение за ремонт и реконструкция на Концертна зала Пловдив, издадено от Община Пловдив”, подчертава още той.

При срещата на министъра на културата проф.Велислав Минеков и заместниците му доц.д-р Пламен Славов, Весела Кондакова и проф. Борислава Танева с представители на фондация „Дом за Пловдивската опера“ е заявено намерение за залагане в бюджета на Министерство на културата за 2022 г. сумата от 9,7 млн. лв., което е обявено и пред пловдивските медии, напомня също народният представител от ГЕРБ.

Иван Тотев настоява да получи отговор дали в проектобюджета на Министерство на културата за 2022 г. са предвидени средствата за изпълнение на проектите.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

  1. НЕОТКЛОНЕНИЕ . . .
   (Преди всички разследвания, за неотклонение нека закопчаем на глезена на г-н БоБоТРИ, на пловдивскио депутатин Тотев, на баскетБОЛНИЯ мозъклия Зико и на неговия послушник арх Ахрянов (и др.) по една елегантна електронна гривна. Да не би да се заблудят докато берат гъбки в пограничните шубраки та да попаднат в Сръбско / Дюбайско случайничко. Багажниците на напускащите юрисдикцията джипове, таксета, ТИРове, таратайки гемии и надувни лодки да се проверяват = = = опасни са не само пристигащите престъпници и избягали затворници, но и излизащите навън!)
   ХОРА, НЕ ОТЛАГАЙТЕ. . . СЕГА, ВЕДНАГА!
   (Отговор до „МАФИЯ“: г-н Ставри, ЦСЗатвор, втори етаж, отказвал да осиновява нови дружки – писнало му от мръсници, особено пък с …“имунитети“. Тъжна е самотата на единична килия)

   1. Договорки между Община и Държава нямат ТРЕТА страна (агитка от частници ортаци под фалшиви „общественически байряци)

    Оперетата си има „ДОМ“ = ГДК БОРИС ХРИСТОВ, бас-баритон, скъп и прескъп, озаглавен с букви човешки ръст и с бронзов Франкенщайн отпред.

    Платежоспособна публика в Града има около два файтона хора. Световните трупи не са на държавна заплата, а на самоиздръжка; щом с пандемията купувачи за трицифрените билети изчезнаха, звездите увиснаха безработни и театрите . . . закапачиха.

    Подписките във „фондацията“ са под обща фраза „дали да има опера“ без никакво финансово задължение и не придават приоритет на поредната ИМПЕРИАЛистическа …ДАЛАВЕРА

    1. Великолепната модерна новоизградена и разукрасена Концертна Зала със акустика, с удобства, меки седалки и какво ли не остана престъпно занемарявана със УМИСЪЛ десетилетия наред без да има кой да я измете, камо ли да й залепи течовете. Срамота за всякоя . . . домакиня.

     Да се подведе под отговорност за некадърност ОпънОПЕРАторката и нейната свита безполезни апаратчици на държавна заплата!

     Да излежава, щом не може да плати за ремонта!

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина